Info/cv








In mijn beeldend werk speel ik met de begrippen schuilen, verstoppen, ontsnappen, verlaten en vervreemden. Ik zoek naar de grens van absurditeit door onder andere natuurlijke elementen te vervreemden en materiaal te bewerken tot realistische absurde beelden.

Vervreemding van het menselijk lichaam is een terugkerend thema door bijvoorbeeld cocon-achtige objecten te ontwerpen waarin je kan schuilen of die als een tweede huid verlaten zijn door een lichaam.

Het menselijk lichaam staat ook centraal met betrekking tot het thema verhullen. De fascinatie voor het wel of niet tonen van ons lichaam in onze cultuur en/of andere culturen is ook een vorm van zoeken naar veiligheid. Hiermee reageer ik met mijn beeldend werk op maatschappelijke kwesties in de huidige samenleving. Ik laat de toeschouwer naar mijn werk kijken maar de interpretatie  ligt niet vast. Het geeft gevoelens weer die gaan over grote thema’s in ons leven en toont vooral de kwetsbaarheid van ons lichaam.

Het materiaalgebruik is heel divers. Terugkerende elementen zijn wollen dekens die verwijzen naar warmte, ze bieden bescherming en verwijzen naar veiligheid. Daarnaast verwijzen ze ook naar nostalgie en vervlogen tijden. Ik werk ook met natuurproducten die in combinatie met plastic speelgoed een nieuwe betekenis krijgen. De kunstwerken zijn veelal ruimtelijke beelden. 

 

1986 Geboren

1998-2003 Voortgezet onderwijs. Lambert Franckens College Havo, Elburg

2003-2009: Hoger Beroeps Onderwijs, Windesheim, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

2010-2012: Master Kunsteducatie Artez Zwolle
Specialisatie: kunst en educatie

2009-2010: Werkzaam als docent beeldende vakken Het Streek Bennekom

2009-2020: Werkzaam als docent kunstvakken 
CLV Veenendaal

2020-heden: werkzaam als docent kunstvakken
RSG Slingerbos Levant Harderwijk

2011-2023: Werkzaam als docent Kunstgeschiedenis & jongerenacademie bij Vrije Academie Nunspeet

2014: geboorte zoon Jonne

2016: geboorte zoon Melle

2018: geboorte zoon Diede

Exposities:

2017 Veluvine Nunspeet

2018 Meester-Leerling Noord Veluws Museum                      Nunspeet

2021 Museum Elburg, Kunst & Corona

2023 Vestingval Elburg